Mensen zijn net als bomen

Later als ik groot ben zei het kind.
Het is nu later en ik ben nu groot.
Vroeger toen ik klein was zei ik.

Ging ik als kind naar het park nu ga ik als vader naar het park ik bekeek graag de bomen als kind en de insecten op de bladeren.

Er is niks zo mooi als een boom. Een kleine boom moet je verstevigen tegen de wind anders valt het om en gaat het dood. Een boom is als een kind je moet het liefde en warmte opvoeden anders valt het om en... Als je dat hebt gedaan groeit de boom uit tot een prachtige kanjer de populairste onder de populieren is diegene die met liefde en warmte is verzorgd.

Dat is ook zo met kinderen. Bomen heb je van verschillende soorten. Mensen heb je ook van verschillende soorten maar er is 1 ding dat alle bomen gemeen hebben en dat is dat hun wortels allemaal de basis zijn van hun bestaan. Mensen hebben allemaal 1 ding gemeen en dat is dat ze allemaal mens zijn.

Bomen kun je goed vergelijken met mensen een boom staat immers nooit alleen in een bos mensen ook niet in de maatschappij!

© Copyright JoachimC

Ingezonden door

JoachimC

Geplaatst op

27-08-2017

Over dit gedicht

Ik wil met dit gedicht vooral de nadruk leggen op de laatste zin van het gedicht. Ik wil de mensen meer laten nadenken dat we in de maatschappij niet enkel naar de verschillen mogen zoeken maar ook naar de gelijkenissen.

Tags

Alleenzijn Bomen Maatschappij Natuur