1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Bordeauxreeks 39 - Tegen de keer

Bordeauxreeks 39 - Tegen de keer

Omschrijving:
Wie ooit de concertina van Herman Coenen gehoord heeft, vergeet dat nooit: schrijnende zonnestraalmuziek door het grijze sop. En zo is ook zijn poëzie, zonder denderende taalbuitelingen tekent zij haarfijn op waar anderen aan voorbijgaan. Een golflengte die als een engel dwars door marmer gaat. Haarscherpe observaties die bewogen worden en ontroeren.

Deze poëziebehoeder weet hoe de bomen heten, hij spreekt met de vogels in de tuin. Zijn verzen zetten de tijd stil, reiken de hand, tonen hoe het zichtbare mystiek is van nature. 'Ergens op de hoge zee van de tijd' durft hij miniaturend proza tussen zijn gedichten te weven, prangende jeugdherinneringen universeel te maken.

Dit is het verzet van de schoonheid, van poëzie en muziek die als twee geliefden bij de branding verstillen en zo 'tegen de keer' gaan. Die tederheid, groot in het kleine, is in deze armoedige tijd van kaalslag en machtsvertoon subversief, een steentje in de kous van de coole oppervlakkigheid. Troubadour van Tilburg, bespeel ons hart!

Peter Holvoet-Hanssen

Auteur(s):
Herman Coenen

EAN:
9789491034879

12,90
Bestellen bij bol.com

Willekeurige gedichtenbundels


Bezette stad

Bezette stad

Omschrijving:
'Poëzie = woordkunst.' Dat was het credo van Van Ostaijen, die dichtkunst vooral zag als een spel met woorden. Hij streefde naar een zo groot mogelijke harmonie tussen vorm en inhoud. Na de Eerste Wer...

Auteur(s):
Paul Van Ostaijen

J. H. Leopold, Gedichten uit de nalatenschap

J. H. Leopold, Gedichten uit de nalatenschap

Omschrijving:
...

Auteur(s):
G.J. Dorleijn


April

April

Omschrijving:
'April of het gevecht met de dageraad' is een bescheiden dichtbundel, bestaande uit dertig intuïtieve impressies die per april-datum genummerd zijn. Zij kunnen als afzonderlijke gedichten worden gelez...

Auteur(s):
Joost Golsteyn

Kind van de Brink

Kind van de Brink

Omschrijving:
...

Auteur(s):
J.M. Puttenstein


« Bekijk alle gedichtenbundels